Surfers Paradise

Ezt a bejegyzést inkább a képekkel kezdenénk :).


Kicsit hihetetlen, nem? Ami a képeken van az a Gold Coast, aminek az egyik kerülete a Surfers Paradise, ahol mi is megszálltunk. A szóbeszéd szerint az aranypart név nem csak a homok színére utal, hanem az itteni ingatlanbefektetések hozamára is :). Surfers Paradise nem is olyan régen még csak egy kis falu volt a parton, ahol simán a strandra parkoltak az autókkal az emberek és csak szörföztek-fürödtek. 1971-ben épült az első 20 emeletes épület a környéken, azóta “kicsit” felpörögtek az események. A Q1 épület (no nem az ami az I épület mellett van Lágymányoson) már 78 emeletes és egy ideig a világ legmagasabb lakóháza volt. Sőt, ami a mi képeinken nem is látszik teljesen jól, az a rengeteg mesterséges csatorna amit a belső öbölben kialakítottak, érdemes megnézni a műhold képeken ha van időtök.

Mi végül két estét töltöttünk itt és a hely nevéhez híven az első napon befizettünk egy szörf oktatásra! Két óra volt, 8 fős csoportban voltunk két oktatóval. Volt némi elméleti része is, hogy mi-merre-meddig, illetve a gyakorlat a vízben :). Természetesen ahogy számítani lehet rá, sokkal nehezebb, mint aminek látszik :). De hasonló a síeléshez, már az elejétől kezdve viszonylag élvezi az ember azt is, ahogy bénázik a vízben. Mi a sima fekve siklásba elég gyorsan belejöttünk, utána jött a neheze, fel kellett állni a deszkán. A végére mind a kettőnknek sikerült, ha nem is hosszabb időre, de néhány pillanatra igen. Tökre élveztük, nem is tudom miért halasztottuk eddig a dolgot. (Oké tudom, vagy esett az eső, vagy nem volt szállásunk estére, stb…)

Szerencsére a szörfös napon még nem volt sok medúza a vízben, így megúsztuk csípés nélkül. Rákövetkező napra viszont tele lett velük a strand. Ezek nem veszélyesek, állítólag csak olyan mint egy pofon, ami egy óráig tart :). Legalábbis így mesélte nekünk az életmentő srác a parton. Ez egyébként itt nem csak munka, hanem egyfajta hobbi és szórakozás is. Van “életmentő verseny” és konkrétan láttuk az edzést a strandon :).

Hely megtekintése nagyobb térképen!