Észak Új Dél Wales

Visszatértünk a tengerpartra és Coffs Harbourben rögtön bementünk a botanikus kertbe, a mangrove sétaútra, ami egy fapallókból álló emelt sétaút a fák között. Épp apály volt, így a légzőgyökerek között kis rákok rohangásztak az iszapban. Jó a hallásuk, ezért nagyon halkan és lassan haladtunk, amíg nem jött egy kisfiú aki elkezdett futkározni a fapallókon és az összes rák el nem bújt.

Lennox Head előtt a sziklaszirtről siklóernyősök indultak épp amikor odaértünk. Elég félelmetes volt, ahogy felszálltak előttünk a nagy szélben. Viszonylag rövid nekifutójuk volt és a végében nem is volt semmi, csak a fával benőtt sziklaperem. Levegőben is fordultak pár ijesztőt, remélhetőleg értettek hozzá :). Mind a kettő egy-egy turistát vitt fel repülni.

Este az Ainsworth tó partján szálltunk meg egy kempingben. A tó amiatt érdekes, mert a vizét a partján álló teafák gyökere sötétbarnára színezi, nincs 30 cm a látótávolság a vízben. Még Karácsonykor ajánlották nekünk, hogy fürödjünk itt, mert a teafaolaj miatt jót tesz a bőrnek a tóban fürdés. Megfogadtuk a tanácsot és jót úsztunk a kellemesen meleg vízben. Ha már vizesek voltunk, átsétáltunk az úton a tengerpartra is – a rossz idő miatt Narrawallee óta nem voltunk a tengerben, így nagyon meglepődtünk, hogy itt mennyire meleg volt a víz! Sajnos a hullámok elég gonoszak voltak, nagyon átbuktak és ezzel le akarták szedni a fürdőruhánkat. Azt nem, de egy búvárszemüveget sajnos szerzett tőlünk az óceán.

Rákövetkező nap nagyrészt autózással telt, megnéztük Byron Bay-t, ahol a rosszidő miatt nem sikerült delfinekkel kajakoznunk (nem indult a túra). Cserébe megnéztük a világítótornyot majd továbbálltunk észak fele. Útközben szép rálátásunk volt a Warning hegy tetejére. Ezen a napon átértünk Queenslandbe, egy kis ízelítő a további tartalomból: szörfözés, újra magas házak, búvárkodás, esős idő, stb :).


Hely megtekintése nagyobb térképen!