Legek és a számok

Miután hazajöttünk mindenki a “leg”-eket kérdezte, utolsó előtti posztunkban próbálunk kimerítően eleget tenni az igényeknek. Ezt még kint a reptéren írtuk össze, így még autentikusabb. Következzen hát a toplista:
– Város: San Francisco, a Golden Gate megnyerte a legszebb híd címét is.
– Lookout point (kilátó): Bryce Point (Bryce Canyon) / Grand Vista (Grand Canyon), nem tudunk dönteni a kettő között.
– Ha 1 hetet kéne egy Nemzeti Parkban eltölteni: Yellowstone.
– Program, nemzeti parkokon kívül: USS Midway (az önkéntesek sokat nyomtak a latba).
– Driving road (jó rajta vezetni és jól is néz ki): Utah 95/261 a kanyonvidéken.
– Vista road (brutál jól néz ki): Andris szerint a 101es út Carmel-BigSur között / Kati szerint a Beartooth Hwy (Yellowstone).
– Nyaraló: Spindrift road 157-es szám. Ez volt a feladványunk is, ha emlékeztek, a megfejtés pedig az Elemi ösztön.
– Fura kajálás: Dim sum good food, ahol angolul sem igazán beszéltek, de a kaja addiktív volt (Kati azóta is egy húsos-zöldséges dimsumra vágyik).
– Gyorskaja: Taco Bell (mexikói), több testhosszal. Két hétig nem mertük kipróbálni, de utána pótoltuk. Három hét alatt 11x :).
– Szállodaszoba: Las Vegas Stratosphere.
– Autós alvóhely: Kempingünk a Glacier Nemzeti parkban.
– Rossz élmény: igazán rossz nem volt, de elég tré volt a vezetés a prérin, illetve a csövesek a nagyvárosokban.
– Mit hoznánk haza: SPIRIT! Nehéz összefoglalni: nyitottság, barátságosság, önkéntesség, innováció és ilyesmik. Mosolyognak az emberek az sem utolsó.

Jöjjenek a számok:
– Szállás: 39$/nap, ami úgy jött ki, hogy csak 17 éjszakára volt szállodánk, 8 éjszakára fizettünk kempinget és 12 este még azt se. Beleszámoltuk az autóba vett matrac árát is. Legolcsóbb motel 38,5$ volt egy estére, a legdrágább 113$. Olyan 60$ körül megúszható kb mindenütt.
– Autózás: 47$/nap volt a Toyota Prius bérlése. Levezettünk 12938km-t (ez naponta 380km) de a benzinköltség csak 600$ volt (160 gallon). Ez magyar rendszerre átszámítva 219Ft/literes benzinárat jelent, a kocsi fogyasztása pedig 4.67 liter/100km volt mindössze.
– Kaja: Egyrészt 13,5$/nap ment el gyorskajáldákban és éttermekben. Erre rájönnek még a bevásárlások, ami 16$/napra jött ki és szinte csak kaja, vagy ahhoz kapcsolódik. Ez ugye olyan 30$/napra jön ki összesen, ami nem kevés pedig igen sóherül ettünk.
– Programok: 25$/napra jön ki, mondjuk ebből 10$/nap volt csak a sétarepülésünk.
– Persze ezen kívül volt még a BUD-SFO repjegyünk (180e Ft/fő), illetve némi kacat amit hazahoztunk.

Hely megtekintése nagyobb térképen!