Zárszámadás

USA utunkhoz hasonlóan megcsináltuk a pénzügyi számításokat. Nem biztos, hogy könnyen követhető lesz 🙂 . Ahol Ausztráliáról van szó ott az árak AUD-ban értendőnk (átlagárfolyam 217,87Ft), ahol az USAról ott USD-ben (átlagárfolyam 266,82Ft). Persze a két út között már eltelt két év és a szezonok sem pont ugyanúgy jöttek ki, de azért az árak összehasonlíthatóak.

Szállás: $58/nap a csalós átlagár. Azért írjuk, hogy csalós mert 11 éjszakát töltöttünk ismerősöknél és még így is tök magas összeg lett, az amerikai út $39-os értékéhez képest. Mind a kétszer az éjszakák felét töltöttük fizetős szálláson. Most 24 estét töltöttünk szállodában, ezek átlagára $107 lett. Kocsiban 11-et aludtunk, 8-at ingyen, 3 éjszakát fizetős kempingben. Ez összesen 46 este kint, még ezen felül elveszítettünk 3 naptári estét valahol a repülőkön 🙂 .

Autózás: $69/nap volt a Holden kombi bérlése. Most csak 8486km-t vezettünk (naponta 212km), a kocsi fogyasztása pedig jóval több lett mint a Prius 4,67l-e, a V6-os 286 lóerős Holden szinte egészen pontosan 2x annyit fogyasztott: 9,33litert/100km. Az átlagos benzinárunk $1,21/liter lett, ez forintban 264Ft/liter. Rendesen szórt az ár, a legolcsóbb tankolás februárban Sydneyben $0,965/l volt, a legdrágább pedig a két ünnep között a Great Ocean Road-on $1,399/l. A városokban mindig jóval olcsóbb volt, illetve szerencsénk volt mert jó sokat csökkent az olaj ára még indulás előtt, de még út közben is.

Kaja: $34/nap az összes bevásárlás és kaja összege. Ebben nincsenek benne az egyéb útiköltségek, ajándékok és hasonlók. Itt nem volt nagy különbség Amerikához képest, gyakorlatilag ugyanennyire jött ki. Most is sóherek voltunk (összesen háromszor ültünk be rendes étteremnek nevezhető helyre), úgy tűnik ez ennyibe kerül, nem jön ki olcsóbban.

Programok: no itt ugrottunk egy jót, az amerikai $25/nap helyett $43 lett az átlag. Mondjuk nem csoda, hiszen a korallzátonyt nem lehet és nem is érdemes olcsón megúszni 🙂 (értitek, megúszni, bocsi 😀 ).

Repjegyek: ezt szokta még mindenki kérdezni, a Budapest-Sydney út 395e Ft/fő-re jött ki. A belső Cairns-Sydney járat csak 42e Ft/fő volt, ami nem rossz hiszen ez önmagában is egy három órás út volt.

Viszonylag nagyobb adag pénz elment ruhákra, ajándékokra, mobil internetre és egyéb vegyes költségekre. Ami meglepő, hogy összesen $12-t költöttünk parkolásra, szinte mindenütt meg lehetett oldani ingyen!

Ezzel a bejegyzéssel végetér a nAUSzút sorozat. Reméljük egyszer még eljutunk erre a kontinensre, van még látnivaló bőven. Kati például nem vitt el a Northern Territoryba (tudom tudom, esős évszak…) 🙂 !

Hely megtekintése nagyobb térképen!