Healesville Sanctuary

Melbournetől északkeletre Healesville-ben van egy állatpark, ahol elég nagy területen, sok ausztrál őshonos állatot lehet megnézni. A jobban sikerült képeken kívül (amiket feltöltöttünk) láttunk még koalákat közelebbről, de csak aludtak egy-egy facsonkon, így ők nem voltak olyan izgalmasak. A hüllőházban viszont izgalmasat láttunk, egy barna kígyó fogyasztotta el éppen az ebédjét, egy egeret, amit egyben próbált lenyelni. Állítólag ez olyan mintha egy ember egy görögdinnyét tudna egészben lenyelni. Láttunk még ezen kívül platypust is (kacsacsőrű emlőst) de őket nem tudtuk lefotózni, mert félhomály volt a medencéjüknél és nagyon gyorsan úsztak.

A madárbemutatót szerencsére megtartották a nagy hőség ellenére is, így láttunk néhány szép ragadozómadarat repülni, sőt egyet még vízben halászni is. Volt egy ügyes beszélő papagáj is, aki egy plakát kinyitásával hívta fel a látogatók figyelmét arra, hogy vásároljanak 100%-ban újrahasznosított papírból készült WC papírt. A Wipe for Wildlife kampány szerint Ausztráliában állítólag évente több millió fát húznak le a WC-n. Hasonló felhívás szólt például a mosdóban is, elég vicces és szokatlan volt!

A látogatásunk pont az első igazán meleg nyári napra esett (volt legalább 35 fok), így az állatok is és Andris is nehezen viselték a körülményeket. Az utolsó képen látható dingópáros egyik tagjával Andris nagyon együtt érzett, majdnem bement és befeküdt mellé a kőhíd alá! 🙂


Hely megtekintése nagyobb térképen!