Eureka 88. emelet

2015 első napján felmentünk Melbourne legmagasabb épületének, az Eureka toronynak a 88. emeletére. Majdnem 300 méter magasan van a kilátószint, padlótól plafonig, 360 fokban üveggel, ráadásul van egy kis kinti rész is, ahol meg lehet tapasztalni a szelet.

Az épületnek egészen nagy kilengése van, ettől a mozgástól mi sajnos elég hamar rosszul lettünk. Jó, hogy még most kiderült, milyen lehet annak aki megveszi a luxuslakást a 92. emeleten, majd rájön, hogy nem bírja a gyomra az épület mozgását, így el kell költözzön :). A gyomrunkat egy-egy fagyival nyugtattuk meg.

Ennek az árát a jegypénztáros lánynak köszönhettük, ugyanis, miután kiderült, hogy budapestiek vagyunk, a lány teljesen belelkesedett, hogy Budapest milyen jó hely, mennyire jól érezte magát ott és hogy a Szimpla, hát az felejthetetlen :). A nagy lelkesedés közepette beütött nekünk $8 kedvezményt. Milyen jó, hogy vannak romkocsmák Pesten, amit nagy számban látogatnak a külföldiek :). A kilátóhoz tartozik egy rendezvény terem is a 89. emeleten, a dolgozók ott ünnepelték a Szilvesztert, nem lehetett rossz innen a tüzijáték!


Hely megtekintése nagyobb térképen!