Utolsó nap: Cairns-Sydney

Utolsó napon egy laza 3 órás belföldi repüléssel visszatértünk Sydneybe Cairnsből. Ez kb egy Malaga-Budapest járatnak felel meg :). Gondosan megválasztott helyen ültünk, aminek aztán élveztük is a gyümölcsét: a teljes belvárosi panorámát leszállás közben!

Repülés előtt sikeresen leadtuk a nagy automata kombinkat, majd felvettünk Sydneyben egy kézi váltós apró Nissan Micrát. Már nagyon vártam, hogy milyen lesz bal kézzel váltani :)! Hirtelen ki is derült, hogy mennyire megszoktuk közben már az erős autót, a Micra az emelkedőkön már nem bírt rendesen gyorsulni, vicces volt a kontraszt. A váltással egyébként nem volt nagy gond, de azért az automatával egyszerűbb volt az élet.

A délután-estét kocsis bóklászással töltöttük. Első ötletként a Bondi Beachre indultunk el, hogy szörfözzünk még egyet. A dugók miatt viszont ehhez már túl későn értünk oda, de talán nem is baj, mert a hullámok nekünk még félelmetesen nagyok voltak. Egyébként pont egy szombati nap volt, így hatalmas volt a tömeg, megállni alig lehetett. Továbbálltunk egy Kati által véletlenszerűen kiválasztott öbölmenti zöld színű rész fele :). Ez volt Shark Bay ahol találtunk egy nagyon aranyos kis strandot, cápahálóval körbevéve. Tartozott hozzá még egy régi fürdőház is, ahol át lehetett öltözni. A strand tele volt helyi kisgyerekes családokkal, jó volt a hangulat.

Hazafele menet éppen útba esett az Operaház is, úgyhogy nem hagyhattuk ki, hogy megálljunk még egyszer. Sajnos eltököltem egy pár percet helykereséssel, így a legjobb utolsó napsugarakat csak a kocsiból kaptuk el. Talán azért a többi naplementés kép sem lett rossz :).


Hely megtekintése nagyobb térképen!