Végre úton!

Rendben átvettük az autót, egy kombi Holden (Opel) VR6-ost. Ez egy ausztrál típus, otthon ne keressétek, hátsókerék hajtással és a kisebb motorral kaptuk. A kisebb motor egy 3.6-os V6-os 280 lóerővel 210 kilowattal :). Apropó, hogy gyorsan eloszlassunk pár kételyt Ausztrália SI mértékegységeket használ, sőt SIbb mint mi otthon! Itt már lóerő sincs csak kilowatt, de pl. kalória se, hanem minden kJ-ban van kiírva.

No a rövid autós intermezzo után írom mi történt a továbbiakban :). Először is az autók rossz oldalon közlekednek, ettől marhára féltünk, de nagyrészt alaptalan volt. A Sydneyben töltött 5 nap alatt annyit járkáltunk illetve autóztunk Ferivel, hogy ezt szinte teljesen megszoktuk. Nem ez volt a nehéz, hanem az, hogy a kormányt rossz oldalra rakták :)! Ez nekem vezetésnél sokkal zavaróbb volt, folyamatosan kellett figyelnem, hogy jó helyen legyek a sávon belül. Erre nem is gondoltam még otthon, hogy ez lesz a nehezebb, de az elején ez volt. Sőt mi több az indexkart és az ablaktörlőt is felcserélték. Csak két olyan előzés volt amit ablaktörléssel kezdtünk :). Egy-két nap után azért megszoktuk már, innentől is persze figyelni kell, nehogy a megnyugvás után valamit rosszul csináljunk. Tegnap pl. egyszer elindultunk az út rossz oldalán (nem voltak autók sehol ezért könnyebb volt elrontani), de hamar rájöttünk.

Az ingyenes úton kislattyogtunk Sydneyből és bevettük magunkat a Royal National Parkba. Nagyon szép volt a nemzeti park, az öblök és maguk az utak belül, kár lett volna kihagyni. Egyelőre még nem fürödtünk az óceánban csak leellenőriztük a hőmérsékletét lábbal :). Innen a további program autózgatás volt az óceán mellett. Viszonylag korán megálltunk egy szimpatikus alvóhelynél. Nagyon jól nézett ki a környék és sikerült wifit szereznünk! Az egyik környékbeli ház wifijét sikerült feltörni. Nem szoktunk ilyennel próbálkozni, nem is tudom miért kezdtem bele de a második próbálkozásra meglett a jelszavuk, azonos volt a hálózat nevével :). Az autó és a benne lévő önfelfújós ágyunk jól funkcionált, nagyon kényelmesen aludtunk este az óceánzúgásban.


Hely megtekintése nagyobb térképen!