Néhány ebéd

Még válogattunk a mobillal készült képek közül egy bejegyzésre valót. A munkahelyen szinte csak vegetáriánus ételt lehetett kapni ebédre, de a nyaralós hetünkben sikerült pótolni, minden nap valamilyen csirkét ettünk. Sertés és marhahúst az 5 hét alatt egyszer sem ettem. Andris viszont az 5 csillagos hotelben igazi nyugati módjára kétszer is marhát evett ebédre.

A csirkét általában hatalmas bárddal kaszabolják apró darabokra, emiatt a csirkeraguk tele vannak apró csontdarabokkal. Ez alól kivétel a butter chicken, ami mindenhol színhúsból készült, ráadásul ez volt a legkevésbé csípős étel is. Szerintem a hiedelmek ellenére nem annyira csípősek az ételek, de lehet hogy csak szerencsém volt. Andris szerint főleg a vegetáriánus cuccok ehetetlenül csípősek.

Az igazat megvallva két hét itthonlét után a változatos laposkenyérfélék (naan, kerala paratha, roti, dosa, chapati…) hiányoznak igazán. Oké, hiányzik az 5 csillagos tálalt reggeli is a konyhánkból, benne a hiperfinom gyümölcsökkel (ananász, dinnyék, papaja, banán). Najó, lehet csak az Ista napfényes-kertes reggelizőhelye hiányzik igazán.


Hely megtekintése nagyobb térképen!