Mr. Abraham’s Spice Garden

Még 10-én jártunk Mr. Abraham fűszerkertjében is. Talán ez volt a nap legjobb élménye, kb egy óra alatt megértettük, hogy Kolumbusz miért is indult el Indiába. Személyesen Mr. Abraham vezetett minket körbe és nagy élmény volt látni szinte az összes egzotikus fűszert a „valóságban”. A kert olyan mint egy őserdő, ahol minden egyes növény valamilyen extra cucc, szóval így nem is sikerült mindenről képet lőni. Csak banánból 23 féle van a kertben, köztük egy gyönyörű piros banán fa is. A legmeglepőbb felfedezés a fahéj levele volt, ami istenien édes és egyben fahéjas is.

Még pár érdekesség: a bors egy sima kúszó gaz a kertben, amit a pálmákra futtatnak :). A színek egyébként nem külön fajták, a termés érés előtt zöld, közben piros és végül fekete szárítva. A fehér pedig a fekete megtisztítva. A zöldnek is volt ereje, de nagyon jó friss íze volt. Itt nincs curry por, a curry az egy növény aminek a friss levelét használják mindenben. Miután itt nincs igazán tél, egy csomó minden szinte folyamatosan érik a kertben. Volt egyébként saját kávéjuk is, ami éppen ért és virágzott egyszerre, igazi jázmin illata van a virágjának. A vaníliáról viszont lecsúsztunk, az még csak most lett indítva.

Mr. Abraham nagyon szépen beszélt angolul és igazán kedves volt, főleg ahhoz képest, hogy csak úgy beestünk ebéd előtt az utcáról. A végén még a kardamom-szárítógépét is megmutatta az érdeklődésünkre (ezt nem a napon szárítják, mert akkor elvesztené a színét). Akit érdekel, a kert szerepelt a BBC Around the world in 80 gardens műsor indiai epizódjában!


Hely megtekintése nagyobb térképen!