Néhány részlet

Az egész úgy kezdődött, hogy novemberben bejelentették a munkahelyemen, hogy kiszervezik a munkánkat Indiába, szinte azonnali határidővel. Én kapva kaptam a vissza nem térő alkalmon és jelentkeztem, hogy szívesen mennék ki Indiába betanítani és segíteni az új kollégáknak.

A cél Hyderabad, egy 7-8 milliós város az indiai szubkontinens súlypontjában. A hindu vallású országban ez egy többségében muszlim város, ez tükröződik az elnevezésében is. A város nincs rajta a tipikus turista útvonalakon, de azért remélhetőleg így sem fogok csalódni, már maguk az emberek és a nagyváros önmagában is érdekes lehet.

Még az ünnepek előtt sikerült minden papírt beszereznem, lefoglalnom a repjegyem és a szállásom, így január 11-én pénteken indulok Indiába! Összesen 4 hétig fogok dolgozni (február 8-ig) és közben Andris is kijön meglátogatni (február 1-én). Csak február 17-én repülünk haza Delhiből. Az hogy február 9 és 17 között mi mindent fogunk csinálni, még tervezés alatt van.

Ráhangolódásként még egy zene:

Angol gyorstalpaló:
outsource – munka kiszervezése külső cégnek a költségcsökkentés reményében. Az informatikai iparban gyakori jelenség, nem egy indiai nagyvárosban vannak teljes városrészek, ahova multinacionális cégek kitelepültek.