Jogában áll szarni

Elnézést a trágár címért, de ezt a ziccert nem lehetett kihagyni :). Szóval most tényleg a wc-kről lesz szó, akit ez hidegen hagy, nyugodtan abbahagyhatja az olvasást :).

Szóval ideje megállapítanunk, hogy wc gondunk még nem volt, pedig már 3 hete úton vagyunk. Egyszerűen mindenütt van! Ha nincs víz, akkor kulturáltan megcsinált leülős pottyantós, szóval ez sem kifogás. De úgy kell elképzelni, hogy a túraútvonalak aljában kialakított parkolónál is van (max 5-10 autó fér el itt), nem csak a központi részeken. Tényleg mindenütt és wc papír is mindenütt volt (1 kivétel volt eddig a 80ból, kár volt vennünk). Tiszták is, de ezen felül sok helyen van letéphető papír a leülőre. Ha nincs víz, akkor is van alkoholos kézfertőtlenítő gél a falon. Ja és a bónusz, hogy wc-s néni sem volt sehol.

Egyébként ezzel párhuzamosan majdnem minden slozinál kint a bejáratnál van ivókút is elhelyezve. Állítólag a víz mindenütt iható. Nemzeti parkokban külön kutak vannak ahol megtöltheted a palackjaidat (a műanyag palackos víz árusítását már beszüntették ezeken a részeken). Szóval le a kalappal, ilyen szempontokból nagyon profik az amik.

Aki eszik, az ne olvasson tovább :). Egyébként maga a wc fordított technológiával működik mint otthon. Otthon ugye kevés víz van amit sokkal öblítünk, és marad újra kevés víz. Itt eleve sok víz van a wc-ben, ezt leengedi egyben, és utána tölti csak fel szép lassan a sok vizet. Ezt így elképzelni lehet nem könnyű, de wc-t még sem akartam lefényképezni és felrakni a blogra. A vizuális típusok ha ügyesek elgondolhatják, hogy ez a módszer sokkal undorítóbb. Egyrészt a vízfelszín közelebb van az ember alfeléhez. Arról nem is beszélve, hogy rosszabb wc-k itt bespirálozzák valahogy a vizet a leengedés közben, és hogy fogalmazzam meg a dolgot, a leengedés nem mindig 100%-os sikerrátával rendelkezik. Ha valakit érdekel, egy lehúzás 6l víz, ez mindegyikre rá van írva, azért ragadt meg bennem ennyire. Egyébként megnéztem, ez a standard az EUban is. Meglepő mi, hogy valamiben tök hasonló a világ? 😀

(Egyébként ez a bejegyzés egy publikus mosodában íródott! Nagyon jó itt a hangulat, szól a zene, beszélgetnek az emberek ruhahajtogatás közben. Van wifi is, újságok, kényelmes székek. Tökre nem logikus, hogy otthon mindenkinek saját mosógépe van.)

Hely megtekintése nagyobb térképen!