Los Angeles-i nem bejegyzés

Los Angeles az USA második legnagyobb városa, 3,8 millió lakossal. A megye lakossága 9,8 millió, gyakorlatilag Magyarország, attól eltekintve, hogy gazdasági termelésük több mint háromszoros hozzánk képest. Nyilván ehhez a “jó” adottságok kellettek: nincs ivóvíz, nincs természetes kikötő és tulajdonképpen olyan sok látnivaló se. Amolyan régi Dubai feeling csillagokkal az utcán, egy öreg felirattal a hegyoldalban és persze mesterséges “Velencével” fűszerezve.

Félreértés ne essék nem lehúzni akarom a várost, bár kétségtelenül kicsit olyan hangnemben írok most. Egyrészt le a kalappal, hogy tényleg itt össze tudták hozni ezt, egy akkora várost, hogy Hollywoodtól a partig 50 km-t tudtunk menni a városon belül futó autópályán. Másrészt le a kalappal a marketingeseik előtt is, hogy ide tudnak terelni a Hollywood Boulevard-ra ennyi embert, akik nézik a földön lévő csillagokat. Egy amúgy tök jellegtelen környék tök jellegtelen utcájáról van szó: két keresztutcával odébb már ilyen self storage-ok (kibérelhető magán tárolóhelyek) vannak, szóval a helyiek szerint sem túl értékes környék.

Végigvezettünk a Mulholland Drive-on, aki erre jönne ide tényleg megéri feljönni. (Sajnos a Mulholland Highway helyett Malibunál jöttünk a parton, valószínűleg csak emiatt maradtunk le Jay Leno-ról.) Meg tudom érteni, hogy miért laknak a színészek a Beverly Hillsben, ha kéne és tehetnénk, mi is itt laknánk. Ez a dombos rész a többihez képest szerintem meglepően jó volt, egy igen nagy zöld zónát is kialakítottak itt ami délután tele volt sétálókkal és futókkal.

Az autós átgurulásból a következő kis képgalériára tellett:


Hely megtekintése nagyobb térképen!