Megérkezés

Tegnap kicsit szétszórtak voltunk estére :), de most úgy érezzük, hogy sikerült átállnunk. Otthoni idő szerinti 15:15kor keltünk, ami itt 6:15. Este egy kört már sétáltunk SFben, egész élhető nagyvárosnak néz ki így első blikkre. Ami igazán érdekes még az az időjárás, ami minden utcában más. A nagy házak miatt a benapozás nem túl egyenletes, illetve az óceán felől futó hosszabb utcákon meg egész hideg szélt fújt már este 6 kor is. Sőt helyütt már ilyen óceáni köd is volt, szmogot nemigen látunk, és büdös sincs. Az óceánt még nem láttuk, csak a belső öböl részét, ami úgy néz ki mint a Balaton: totál olyan a színe, és ugyanolyan hajók járnak rajta az öbölben. Ok két emeletes hatalmas híd még nincs otthon, bár az M8 még mehet majd keresztben a tó felett :D.

Egy pár szó a belépésről: ESTA regisztrációt még otthon meg kellett csinálni, ezen kívül egy kis vámos papírt kellett kitölteni, amit már a repülőn kiosztottak. Kati bejelölte, hogy van nála kaja, de azzal sem nagyon foglalkoztak utána a vámosok. Sajnos a belépés elég lassú volt, mert nincs számhúzás, csak 5-6 marha hosszú sor, amiből minden rendszer nélkül hívják az embereket. Sorállás közben jól ráparáztunk, hogy nem töltöttünk ki az I94-es papírt, amiről volt kint nagy tábla, hogy ez minden belépőnek kell. Kimentünk érte páran, aztán azt is megírtuk (volt idő), de kár volt, mert a beléptető csóka egyből kidobta :). Valószínűleg csak annak kell, aki normál vízummal jön, nem ESTA-val.

Bédekker SF: aki repülővel jönne ide, annak nagyon ajánljuk a BART-ot, ami végülis egy sima metro, a reptérről bevisz egészen a központba. Mondjuk nem volt olcsó (8$/fő), de minden más még drágább lett volna.

Árak: Már meg is vettük a Kindle-t (elektronikus könyvolvasó), de nem itt kellett volna, hanem egy másik államban, ahol kisebb az áfa :). Ugyanis marha idegesítő módon szinte mindenütt nettó árak vannak kiírva, amire rájön még a 8,5%-os californiai áfa. Miután data freakek vagyunk, és minden költést felírunk, jóval nehezebb így, hogy a hamburger nem 8-ba kerül, hanem valójában 8,68$.


Hely megtekintése nagyobb térképen!