A San Diego-i lányprogram – SeaWorld

Már indulás előtt megvettük a jegyeket a SeaWorldbe, így már nagyon vártuk. Igazából ez egy vidámparkkal fűszerezett állatkert, ahol a tengeri állatokra szakosodtak. Van nekik legalább 4 orkájuk, számtalan palackorrú delfinük, 2 rövidszárnyú gömbölyűfejű-delfinük, amik fel is lépnek (ugranak és fröcskölnek, ennyi a szerepük) – ez egyedülálló a világon. A delfinek közül csak néhányan lépnek fel, a többiek a delfinsimogatóban úszkálnak, vagy a külön fizetős “találkozás a delfinekkel” programban örvendeztetik a magamfajta delfinimádókat. Igen, jól olvastátok, volt delfinsimogató!

Méghozzá ingyen és bérmentve, és addig állhatsz a parton amíg csak meg nem unod. Mi összesen legalább egy órát eltöltöttünk annál a barnára festett kőfalnál. Volt hogy csak 2 delfin volt a medencében, volt hogy nyolcan voltak, de egyik sem akart odajönni hozzánk :(. Az egyik tréner meg is viccelt minket, mert az egyik delfint odaküldte hozzánk ugrani pár szépet és utána persze jól le is fröcskölt minket, és mindezért még halat is kapott… de hát ez benne van a pakliban! Mikor indulás előtt még egy utolsót visszamentünk, ránk köszönt a szerencse, és némi várakozás után az egyik delfin pont mellettünk jött ki! Megsimogattam a fejét, és az oldalát, meg az uszonyát is – nagyon nagy élmény volt! Másodjára Andris fért oda, így őt érte a szerencse.
Ezen kívül vannak pingvinek, jegesmedvék, belugák, rozmárok és természetesen cápák, mindenféle halak és rákok is, bár a Monterey Bay-i akvárium után az már nem volt nagy szám. Ja és persze fokák is vannak, de mi már azokat meg sem néztük :).
Egy említésre méltó hullámvasút van a parkban: a Manta, ami egy vízszintes kilövéssel indul, majd van egy-két ejtés, ezek után már csak tekergőzik kicsit. Az első sorból egész jó élmény volt.


Andris megjegyzése: otthon is kipróbálható a delfin simogatás! A fürdőkádba kell csak berakni a víz alá egy gumicsizmát, és pont olyan! 🙂 Kati megjegyzése: nem is igaz!

Hely megtekintése nagyobb térképen!